0 0
Chia Caffé Latte

Deli na socialnih omrežjih:

Ali pa kopiraj in deli to povezavo

Sestavine

40g chia semen
250ml vode
3 dl mleka
kava espresso

Chia Caffé Latte

za jutranje razvajanje :)

  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Super živilo, ki me je navdušilo!

Chia semena so bogata z antioksidanti, kar pomeni, da redno uživanje privede do mladostnejšega videza kože, saj spodbujajo obnavljanje in preprečujejo odmiranje celic zaradi stresa. Prav tako nam bodo zaradi velike količine vlaknin hvaležna naša prebavila, saj poskrbijo za normalno gibanje črevesne stene. Chia semena so super rešitev tudi za vse tiste, ki želite izgubiti kakšen kilogramček, saj uravnavajo lakoto – po zaužitju ene žlice semen ta namreč nase vežejo tekočino in se v želodcu razširijo, kar nam daje občutek sitosti. Prav tako naj bi redno uživanje pomagalo pri težavah z alergijami, raku, virusnih boleznih, endokrinih motnjah ter strdkih.

 

ChiaCaffeLatte2

Koraki

1
Končano

CHIA&KAVA

Chia semena zmešamo z vodo in pustimo stati 15 minut. Nato spet dobro premešamo in pustimo stati še 15 minut. To ponovimo še enkrat, nato posodo zapremo in pustimo čez noč v hladilniku, da semena absorbirajo tekočino.

Ko želimo naslednji dan pripraviti napitek, najprej skuhamo kavo (lahko espresso iz avtomata, če tega nimate, lahko tudi navadno turško-v tem primeru jo malce sladkajte). Zmešamo jo s hladim mlekom, v razmerju nekje 1:4. Na količino 3dl sem jaz dodala 2 žlici namočenih chia semen, lahko jih dodamo tudi več. Dobro premešamo in napitek je pripravljen!

lovelyfood.eu

prejšnji
Chia Ice Tea
naslednji
Kurkumin napitek
prejšnji
Chia Ice Tea
naslednji
Kurkumin napitek