0 0
Hitri mini rogljički

Deli na socialnih omrežjih:

Ali pa kopiraj in deli to povezavo

Sestavine

600g gladke moke
1 zavojček suhega kvasa
1 zavojček pecilnega praška
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
100 ml olja
200 ml jogurta
200 ml mlačnega mleka
jajce, sezam

Hitri mini rogljički

brez vzhajanja!

  • 1h
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Najboljši rogljički, kar sem jih kdajkoli jedla in tudi kritike so vedno izjemno pozitivne, tako da sem se odločila z vami deliti tale enostaven, a super praktičen recept. Sama nisem ljubitelj dolgotrajnih postopkov in če se le da, si rada delo poenostavim. Pripravljeni so res en dva tri, polnimo jih lahko z Nutello, marmelado, sirom,… ali pa pustimo kar navadne – ti so meni še najljubši, saj je testo samo po sebi neverjetno puhasto in mehko, sezam pa doda tisto piko na i.  Seveda se lahko pri tem igrate in jih posujete s čim drugim – jaz sem sprobala že raznorazne moke (pirini so zakon!) in jih posula npr. z origanom, črnim sezamom ipd. Izbira je vaša! 🙂

Koraki

1
Končano

TESTO

Iz vseh sestavin (razen jajca in sezama) zamesimo gladko testo. Mesimo čim dlje, do 10 min, da bo lepo prožno in se ne bo več lepilo za posodo.
Razdelimo na dve žogici in vsako razvaljamo na cca 2mm debelo. Z okroglim nožem za pico (ali pa navadnim) naredite krog (ostanke oz. robove boste uporabili na koncu)in ga razdelite na četrtine. Vsako četrtino razdelite še na približno 7 delov (da bodo trakovi čim ožji, potem bodo rogljički manjši in "bajskasti"). Če boste rogljičke polnili, potem seveda režite širše trakove in robove pritisnite, da vam nadev ne bo tekel ven. Vsak trak rolajte od roba proti sredini in polagajte na pekač s peki papirjem.

2
Končano

V PEČICI

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vsak rogljiček namažemo z razžvrkljanim jajcem, ki smo mu dodali malo vode in posujemo s sezamom.
Pečemo približno 20 minut, odvisno od pečice. V najnovejši pečici znajo biti gotovi že po 15 minutah, tako da spremljaje barvo - morajo biti lepo zlato rjavi, ne preveč.

lovelyfood.eu

prejšnji
FigiZ
naslednji
Čokoladna kraljica
prejšnji
FigiZ
naslednji
Čokoladna kraljica