0 0
Rozika

Deli na socialnih omrežjih:

Ali pa kopiraj in deli to povezavo

Sestavine

280g Speculaas piškotov
170g masla
20g želatine v lističih
6 žlic polnomastnega mleka
300 ml sladke smetane za stepanje
700 ml jagodnega jogurta (ali gozdni sadeži)
jagode, maline, borovnice, robice, meta

Energijske vrednosti

Rozika

Lahka tortica za vroče poletne dni

  • 30 minut
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Tale tortica je moja N1 sladica poletja 2016! Pripravila sem jo namreč za skoraj vsak piknik, nedeljsko kosilo ter rojstni dan in vedno smo jo zmazali do konca. Seveda ni bila vedno ista, saj sem se igrala z različnimi okusi piškotov, jogurta in sadja, najboljša pa je bila zagotovo tale različica. Rozika, ki je ime dobila po svoji razigrani roza barvi, je za vse tiste, ki ne maramo težkih biskvitnih tort (v poletni vročini jih res težko spravim dol), se izogibamo prižiganju pečice v že tako vroči kuhinji in imamo radi čim manj packarije.

Pripravljena je v 30 minutah, ostalo čarovnijo naredi hladilnik 🙂

Koraki

1
Končano
10 min

PIŠKOTNO DNO

V multipraktiku zmeljemo piškote (če nimamo multipraktika, jih lahko damo v vrečko in zdrobimo s pomočjo valarja). Naj bodo čim bolj fino zmleti. V mikrovalovni pečici stopimo maslo in ga dodamo k piškotom ter dobro zmešamo.
Pripravimo pekač - za to količino potrebujemo okroglega, premera 26cm. Iz peki papirja izrežemo krog, ki se bo prilegal dnu, stranice namažemo z navadnim ali kokosovim maslom.
Piškote vsujemo v pekač in jih dobro potlačimo (lahko z roko), da bodo lepozbiti in naj bo površina čim bolj ravna. Postavimo v hladilnik, da se hladi, medtem ko pripravimo nadev.

2
Končano
10 min

NADEV

Stepemo smetano, da postane čvrsta in ji dodamo jogurt. Če se vam ne zdi dovolj sladek, dodajte še malo sladkorja v prahu, jaz ga nisem.
V vodi namočimo liste želatine in pustimo stati 5 min, da se zmehča. Medtem zagrejemo 6 žlic mleka (ne sme zavreti!) in vanj vmešamo zmehčano, odcejeno želatino. Pazimo, da ni grudvic. Vmešamo v maso jogurta in smetane.

3
Končano
10 min

SESTAVLJANJE

Jogurtovo maso vlijemo na piškotno dno, z lopatico poravnamo površino in damo v hladilnik za 30 minut. Nato lahko Roziko okrasimo s svežim sadjem (poljubno, jagode narežemo, robide, maline in borovnice pustimo cele itd....Lahko pa seveda uporabimo samo eno vrsto sadja.) in pred serviranjem dodamo še sveže metine lističe.

Tortica se naj hladi VSAJ 3 ure, najboljše pa bo, če jo pustimo čez noč.

4
Končano

SERVIRANJE

Ko jo razrežemo, lahko vsak kos posebej postrežemo malininim prelivom. Naredimo ga takole: zmrznjene maline pokuhamo, da se stopijo in dodamo sladkor. Nekaj tekočine odlijemo, ne pa celotne & ohladimo. Pred serviranjem lahko malo pogrejete, če vam je všeč kombinacija hladne tortice in vročega sadja. Preko vsakega kosa sem jaz dala 2 žlici malinovega preliva.

lovelyfood.eu

naslednji
Tapas
naslednji
Tapas