0 0
Rafaello tortica

Deli na socialnih omrežjih:

Ali pa kopiraj in deli to povezavo

Sestavine

275g keksov Domačica Kokos
170g masla
20g želatine v lističih
6 žlic polnomastnega mleka
300g smetane za stepanje
700ml kokosovega jogurta
rafaello kroglice
Sladki greh

Rafaello tortica

Brez peke, pripravljena v 30 minutah :)

  • 30 minut
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Poleti se pri nas doma na vse pretege izogibamo uporabi pečice, ker pa vseeno ne moremo brez občasnega sladkanja, je nastala tale hladna, osvežilna jogurtova tortica s kokosom in Rafaello kroglicami.

Pravzaprav največ časa vzame hlajenje oz. strjevanje v hladilniku, pripravljena pa je en, dva, tri! Tudi začetniki ne boste imeli veliko dela z njo, saj je res ena najbolj enostavnih tortic na svetu 🙂

Okrasite jo po želji, jaz sem uporabila Rafaello kroglice (nekatere sem prepolovila, druge sem pustila kar cele) in jih zlagala po smislu, da sem dobila nekakšno simpatično asimetrijo. Za črno-beli efekt oz. barvni kontrast sem jo pred serviranjem poškropila kar s Sladkim grehom (še boljše bi bila ohlajena stopljena čokolada, seveda,a ni bilo časa). Pa tudi vsak kos posebej sem še malo okrasila s Sl. grehom in je izpadlo res božansko.

Jaz imam mini modelček za torte, 18tko in mi vedno malo jogurtove mase ostane (saj želim vedno napolniti še kak kozarček, kot mini kozarčkaste tortice). Če pa imate klasično velik model, se pravi 24cm premera, pa bodo naslednje mere idealne.

P.s. Če nimate kokosovega jogurta, lahko uporabite grškega in mu dodate kokosovo moko ter sladkate po okusu s sladkorjem v prahu.

 

 

Koraki

1
Končano

PIŠKOTNO DNO

V multipraktiku fino zmeljemo kekse in jih dobro zmešamo s stopljenim maslom.
Dno pekača pokrijemo s peki papirjem (ki smo ga izrezali v obliki kroga, da se lepo prilega), stranice pa namažemo z maslom (navadnim ali kokosovim).
Maso vsujemo v pekač in dobro potlačimo s kuhalnico ali najboljše kar z roko.
Damo v hladilnik in pripravimo kremo.

2
Končano

KREMA

Stepemo sladko smetano in ko se strdi, dodamo jogurt.
Želatino namočimo v vodo za 10 minut in zagrejemo mleko (da bo mlačno, nikakor ne sme zavreti!). Odcedimo želatino in jo dobro vmešamo v mleko, da ne bo grudvic. Ko dobimo lepo homogeno želatinasto zmes (1 minuta mešanja), jo vlijemo v kremo in dobro premešamo.
Kremo prelijemo preko piškotnega dna in poravnamo površino.

3
Končano

HLAJENJE & OKRAŠEVANJE

Že po približno 1 uri hlajenja, lahko tortico okrasimo. Kako, je stvar vsakega posameznika. Jaz sem nekatere kroglice pustila cele, nekatere pa prerezala, tako da sem dobila asimetrično dekoracijo.
Ohlajamo vsaj 3 ure, najboljše pa bo čez noč, saj bo tako res kompaktna in se bo lepo rezala.

Pred serviranjem jo poškropite s stopljeno čokolado (a nikar ne vročo!) ali Sladkim grehom in po želji posujte s kokosovo moko.

prejšnji
Pirini rogljički z origanom
naslednji
Slastni browniji z avokadom
prejšnji
Pirini rogljički z origanom
naslednji
Slastni browniji z avokadom